Treceți la conținutul principal

S-au stabilit grupele Campionatelor Europene de nivel juvenil din anul 2014



Duminică (01.12), la Munchen, a avut loc ceremonia de tragere la sorți pentru Campionatele Europene de nivel juvenil ediția 2014.

Similar anilor precedenți, FIBA Europe organizează 16 competiții continentale. Este vorba despre U20 masculin și feminin, fiecare cu Divizia A și B, U18 masculin și feminin, fiecare cu Divizia A, B și C, respectiv U16 masculin și feminin, fiecare cu Divizia A, B și C.

Echipele naționale ale României sunt înscrise, toate, la nivelul celui de-al doilea eșalon. În vara anului 2014, tricolorul va fi reprezentat la fiecare categorie de vârstă amintită. De notat că turneul U18 feminin - Divizia B, va fi co-organizat de Timișoara și Oradea în perioada 17-27 iulie 2014.

Grupele în care România a fost repartizată, numărul echipelor participante, perioada și locul de desfășurare pentru fiecare competiție în parte sunt prezentate mai jos:

U20 masculin - 12 echipe (10-20 iulie 2014, Sarajevo) 
Grupa A - Bosnia, Estonia, Belgia, Portugalia, România, Luxemburg, Cipru)

U18 masculin - 22 echipe (24 iulie - 3 august 2014, Donetsk) 
Grupa B - Suedia, Ungaria, Olanda, România, Luxemburg (locurile 1-2 continuă în turneul 1-8, locurile 3-4 în turneul 9-16, iar locurile 5-6 în turneul 17-22)

U16 masculin - 22 echipe (20-30 august 2014, Strumica) 
Grupa A - Belgia, Anglia, România, Estonia, Luxemburg, Scoția (locurile 1-2 continuă în turneul 1-8, locurile 3-4 în turneul 9-16, iar locurile 5-6 în turneul 17-22)

U20 feminin - 10 echipe (3-13 iulie 2014, Sofia)
Grupa A - Bosnia, România, Ungaria, Israel, Norvegia, Marea Britanie, Bulgaria, Germania, Portugalia, Lituania (o singură grupă, ce joacă în sistem fiecare cu fiecare, decide clasamentul grupei)

U18 feminin - 17 echipe (17-27 iulie 2014, Timișoara și Oradea)
Grupa D - Muntenegru, Ucraina, Ungaria, România (locurile 1-2 continuă în turneul 1-8, celelalte în turneul 9-17)

U16 feminin - 17 echipe (31 iulie - 10 august 2014, Tallin)
Grupa A - Polonia, Finlanda, România, Irlanda (locurile 1-2 continuă în turneul 1-8, celelalte în turneul 9-17)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai spectaculoasă echipă din Europa este tot mai aproape de destrămare. Motivul: Jucătorii sunt prea buni pentru a fi păstrați la o echipă cu buget limitat!

  Paris Basketball este una dintre performerele ultimelor sezoane în baschetul european. La ora publicării acestui text clasată pe locul 2 în LNB Pro A și tocmai calificată în playoff-ul Euroligii, gruparea din capitala Franței se numără între formațiile redutabile ale jocului cu mingea la coș pe bătrânul continent și dezvoltă cel mai spectaculos și eficient joc ofensiv din această zonă a planetei. Echipa din Paris a luat ființă în 2018 , iar un an mai târziu a obținut licență profesionistă, fiind înscrisă în cel de-al 2-lea eșalon din Hexagon. Primii trei ani i-a petrecut în liga a 2-a, reușind promovarea în vara anului 2021 . Sezonul inaugural în LNB Pro A s-a încheiat cu locul 15, iar cel de-al 2-lea pe locul 9 în Franța și o calificare în sferturile de finală ale EuroCup. Ulterior s-a făcut o infuzie de capital, creându-se oportunitatea aducerii la Paris a proiectului gândit de finlandezul Tuomas Iisalo , considerat pe bună dreptate cea mai strălucitoare minte în baschetul eu...

Actualizare. Zavier Simpson este curtat (și) de LDLC Asvel Villeurbane

  Actualizare - Duminică (22.06.2025) Schimbare de situație în cazul lui Zavier Simpson. Fundașul american este curtat agresiv de LDLC Asvel Villeurbane, după cum notează site-ul superbasket.eu . Sursa menționată susține că în pofida acordului de principiu existent între Simpson și Umana Reyer Venezia, oportunitatea unui angajament în Euroligă pare să-l fi determinat pe jucător să ia în calcul varianta unui angajament la echipa patronată de Tony Parker. Rămâne de văzut care va fi destinația lui Zavier Simpson. Știrea inițială - Sâmbătă (21.06.2025) Zavier Simpson , jucător ce a petrecut sezonul 2024/25 alături de U-BT Cluj-Napoca, a ajuns la un acord cu Umana Reyer Venezia , din Italia. Americanul a ajutat formația de pe Someș să avanseze în sferturile de finală EuroCup și a marcat coșul victoriei în Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin. În vârstă de 28 ani, înalt de 1.83 metri, originar din Ohio, Simpson evoluează la poziția 1. El a absolvit universitatea ...

Ce permite regulamentul în Euroligă/FIBA și este de neconceput în NBA. Sau atunci când 63% se înlocuiește cu 93% fără niciun fel de justificare!

  O deosebire esențială de interpretare a regulamentului între NBA și Euroligă/FIBA s-a putut observa în Meciul 3 al seriei de playoff ce opune pe Panathinaikos Atena și Anadolu Efes Istanbul. Grecii au învins în deplasare, scor 81-77 , în drum spre acest rezultat consemnându-se o situație pe care în NBA nu o putem întâlni pentru că pur și simplu regulamentul din această competiție nu permite așa ceva. În ultimul minut al partidei desfășurate miercuri (30.04), Juancho Hernangomez a reușit un capac de excepție pe aruncarea lui Shane Larkin, la scorul de 74-72 în favoarea lui Panathinaikos. Jucătorul spaniol al verzilor s-a năpustit imediat pe contraatac, mingea fiind deviată în calea sa către coșul advers, dar a fost agățat de Elijah Bryant exact în momentul în care Juancho se pregătea să se ridice spre coș. Așadar, fluierându-se fault, era clar că Panathinaikos va beneficia de două aruncări libere. Imaginea căzăturii lui Hernangomez a fost mult mai urâtă decât intervenția l...